Nieuwsarchief

Bloemschikken 'Halloween' in de Wende, woensdag 1 november

publicatie: 25-10-2017

 

Vinkhuizen - Zin om een griezelig mooi bloemstuk te maken? Op woensdag 1 november is erin Buurtcentrum de Wenden een workshop Bloemschikken, met het thema ‘Halloween’. De workshop begint om 20:00 uur en is rond 22:00 uur afgelopen. Meedoen aan de workshop kost €10,-, inclusief materialen. Deelname is op volgorde van opgave. Opgeven kan via info@buurtcentrumdewende.nl of 050 5777324. Adres: Goudlaan 555.

 

Suiker Unie Vierverlaten deels plat door storing

publicatie: 05-10-2017

Hoogkerk - Suiker Unie Vierverlaten kampt sinds gisteren met een grote storing, waardoor vermoedelijk tot zaterdag geen bieten kunnen worden verwerkt. De grote, enkele transportband die suikerbieten vanuit de centrale ontvangst naar de wastrommel leidt, is geknapt. Door de storing worden honderdduizend ton suikerbieten pas op een later moment bij de telers opgehaald. (Bron: Dvhn.nl)

Verkeershinder door zware windstoten

publicatie: 05-10-2017

Hoogkerk/Aduard -  Zware winstoten hebben ook in deze regio geleid tot verkeershinder. Op De Poffert belemmerde een boom het verkeer. In Aduard kon het doorgaande verkeer naar het oostelijke deel vanaf de hoofdweg door Aduard niet passeren, doordat de Baron Lewe van Aduardsingel is versperd door een grote omgewaaide boom. (Tekst: Ina Kooistra). Foto: In Ruskenveen versperde een dikke afgewaaide tak het verkeer tijdelijk (Foto: Erika Broekema).

Huwelijkscabaret met Annemarie van Heijningen uit Dorkwerd

publicatie: 24-09-2017

Dorkwerd - EO Visie-columniste Annemarie van Heijningen-Steenbergen uit Dorkwerd promoot haar nieuwe boek. 'Getrouwd zijn is de hemel niet'. Lees het interview met haar in de Westerkrant van komende week. Vrijdag 29 september om 20:00 uur presenteert Annemarie van Heijningen haar nieuwe boek tijdens een ‘Avondje huwelijkscabaret’, bij Boekhandel Riemer, Nieuwe Ebbingestraat 1 in Stad.

 

 

 

 

Botsing bietenauto met personenauto op Zuiderweg

publicatie: 19-09-2017

Hoogkerk - Op de rotonde aan de Zuiderweg in Hoogkerk botsten dinsdagavond een bietenwagen en een personenauto op elkaar. Politie, motorambulance en een berger waren snel ter plaatse. De inzittende van de zwarte auto werd gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Berger Poort uit Hoogkerk heeft de auto geborgen. Bron/foto: Agnes Koning / Groningsnieuws.nl

Explosies bij transformatorstation Atoomweg

publicatie: 19-09-2017

Vinkhuizen - Dinsdagochtend waren er meerdere explosies bij een brand in een transformatorstation aan de Atoomweg. De brandweer startte na de explosie's met het blussen van de brand. Na bijna drie kwartier was de brand geblust. Het aangrenzende industrieterrein zat zonder stroom. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Bron en foto: Gronings Nieuws

Woningen Polmanstraat in 2019 gesloopt

publicatie: 15-09-2017

Hoogkerk - De portiekwoningen aan de Polmanstraat 11 tot en met 18a worden medio 2019 gesloopt. Het komend halfjaar gaat woningstichting Wierden en Borgen de plannen voor nieuwbouw uitwerken.

'Het is de Actiegroep Gezond Hoogkerk en de Bewonerscommissie Polmanstraat na twee maanden overleg met Wierden en Borgen gelukt om de corporatie te doen besluiten de 55 jaar oude, ziekmakende portiekwoningen in de Polmanstraat vervroegd te gaan slopen en te vervangen door nieuwbouw', zo meldt de Actiegroep Gezond Hoogkerk. 75% van de bewoners heeft aangegeven vervangende nieuwbouw te willen, met terugkeergarantie. Bewoners die liever eerder willen verhuizen krijgen een wijkvernieuwingsurgentie, dus voorrang op Woningnet.

Boom op schuur Van Ewsumstraat

publicatie: 13-09-2017

Hoogkerk - Bij een woning aan de Van Ewsumstraat in Hoogkerk is donderdagavond door de harde wind een boom op een schuur gewaaid. De Groninger Brandweer heeft met hulp van de buren de boom verwijderd.

Bron: Gronings Nieuws

Kettingbotsing bij Vinkhuizen

publicatie: 29-08-2017

Groningen - Op de westelijke ringweg ter hoogte van Vinkhuizen botsten dinsdagavond vier auto's op elkaar. Het voorste voertuig moest remmen, de drie achterliggende voertuigen zagen dit te laat. Hierdoor ontstond een kettingbotsing. 

Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse bij het ongeval. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond. Wel raakte alle vier de voertuigen zwaar beschadigd. Tijdens het bergen was er slechts één rijstrook te gebruiken. Bron: Groningsnieuws.nl

Kippen dood bij brand Schoenerstraat

publicatie: 27-08-2017

Hoogkerk - Woensdag 16 augustus is een brandje geweest achter een woning in de Schoenerstraat in Hoogkerk. Het kippenhok is uitgebrand. Vier kippen en een haan hebben dit niet overleefd. Mogelijk is er sprake van brandstichting. De politie zoekt getuigen. Wie hier iets van weet, kan bellen met 0900-8844. De brand was omstreeks drie uur 's nachts ('s ochtends).

27-08-2017

>>> Dorpsfeest Oostwold: Westerndorp Eastwood

01-08-2017

>>> Man in Stad aangehouden voor schietpartij Topaasstraat

01-08-2017

>>> Nieuwe brug Noordhorn-Zuidhorn vanaf 4 augustus open - gratis ijsjes

16-07-2017

>>> Veldtekort HFC'15 door vertraagde oplevering kunstgrasveld

14-07-2017

>>> Buurtgeld naar voetbalgoals, kindertheater en buurtfeest

14-07-2017

>>> Aclo Zernike ontruimd vanwege gaslek

12-07-2017

>>> Gaslek Juliana van Stolberglaan

07-07-2017

>>> VV Gruno verrast door bouwplannen voetbalvelden

07-07-2017

>>> Onderhoud aan rotonde Hoendiep - Van Zwedenlaan

07-07-2017

>>> Verbreding fietspad Gravenburg - De Held

07-07-2017

>>> Stem mee voor Samen Buurten Vinkhuizen

13-06-2017

>>> Ruimte voor voetgangers in Winkelcentrum Vinkhuizen

25-05-2017

>>> Stoomdagen Nienoord in Leek van start

24-05-2017

>>> Hoogkerker Impro Festival 2017: De charme van Regenschijn

08-05-2017

>>> Frans Posthumus beste Kreukelkaarter

08-05-2017

>>> VV Aduard zwaait Lars Bijma (10) uit naar FC Groningen

08-05-2017

>>> Elisa Benes naar Finales NK Acrogym

06-05-2017

>>> Jeugd in de rij voor Rutger 'Furtjuh' Vink bij Bruna Paddepoel

05-05-2017

>>> Brand in schoorsteen U.T. Delfiaweg

02-05-2017

>>> Nieuwe cursus Salsa in Buurtcentrum de Wende
Mannengriep
‘Had je de mannengriep?’, riep een jolige leverancier toen ik hem vertelde dat ik ziek geweest was. ‘Mijn vrouw zegt dat die drie keer zo erg is als de vrouwengriep.’ Mijn vrouw lachte de lach van herkenning, toen ze de grap hoorde. ‘Haha, ja, inderdaad. Zo zielig als jij kunt doen...’
Het heeft ook wel wat, je wentelen in zieligheid, als je een keertje echt ziek bent. Vrouwlief wil me verzorgen, maar ik mag niet zielig klinken. Met een iele stem vanuit een slijmvolle keel is dat best lastig, maar ik doe mijn best. Toch voel ik de sluimerende
ergernis bij ieder kopje thee en beschuitje dat wordt neergezet. ‘MAAK HET NIET ERGER DAN HET IS’, roept haar gezicht.
Voor mijn theorie hierover moeten we terug naar de oertijd. Mannen zorgden voor bescherming en vlees, vrouwen voor de rest. Vrouwen verzorgden de kinde­ren en de ouden-van-dagen, als vanzelf, dankzij het zorghormoon. Ook vrouwen werden natuurlijk ziek. Dan doken ze wel onder de berenvellen, maar rustig werd het nooit. De man zorgde wel voor haar, maar als je denkt dat hij even netjes de botjes naar de stort bracht, de kinderen in de rivier baadde, de voorraad kruiden op peil bracht... Om nog maar te ­zwijgen van de was! Niks gedaan,
snel aan de slag maar weer.
Maar manlief die ziek werd...vleesvoorziening, bescherming, voortplanting, het nut van de man, weg! Weer een erbij om te verzorgen. En dan haalt hij het ook nog in zijn gore zieke hersens om zich te wentelen in zieligheid? 
Ze kunnen het niet helpen, vrouwen. Het is onvermogen om je over te geven aan je ziekte, gekoppeld aan jaloezie, naar ­mannen toe die dat wel kunnen. En ik moet voorlopig maar even niet meer ziek worden.
Allert van der Hoeven

 

Westermare uitgeverij     Zuiderweg 38, 9745 AD Hoogkerk    E info@westermare.nl | www.westermare.nl