Nieuwsarchief

Verdachte inbraken Gravenburg opgepakt

publicatie: 13-04-2018

Gravenburg- De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van een reeks inbraken rond de paasdagen in onder meer Gravenburg. Bron: www.rtvnoord.nl/nieuws/192702/Is-reeks-inbraken-opgelost-door-aanhouding-Stadjer

Geen bekerstunt van Pelikaan S in Staphorst

publicatie: 06-04-2018

Staphorst - Hoofdklasser Staphorst bleek dinsdagavond enkele maatjes te groot voor Pelikaan S. De ambitieuze tweedeklasser verliet sportpark Het Noorderslag met een pijnlijke 5-0 nederlaag. Voor rust (3-0) doelpuntte topscorer Martijn Brakke twee keer. Ook William de Boer had toen succes. Na de hervatting trof de linkerspits nogmaals doel. In de slotfase bepaalde invaller Heine Uuldriks de eindstand op 5-0. Bron: tweenul.nl

Slachtoffer steekpartij Vinkhuizen is buiten levensgevaar

publicatie: 03-04-2018

Vinkhuizen - De 43-jarige man die zaterdagavond gewond raakte bij de steekpartij in Vinkhuizen is buiten levensgevaar. Dat meldt de politie. De man uit Groningen Stad werd om nog een onbekende reden neergestoken in een woning aan de Granietstraat. Hij ging er vervolgens op de fiets vandoor, maar zakte uiteindelijk op de Platinalaan in elkaar. Bron: RTV Noord

Inbrekers actief in Gravenburg

publicatie: 03-04-2018

Gravenburg - In Gravenburg zijn inbrekers actief, zo melden bewoners via de buurt-app. Er zijn meldingen van inbraken in de Magnusstraat, De Cockstraat, Bonhoefferstraat en Lutherstraat. De inbrekers maken gebruik van de cylindermethode, waarbij het slot er in zijn geheel uitgetrokken wordt. Ook gebruiken zij kleine papiertjes, die ze tussen deuren doen, om te kijken of bewoners aanwezig zijn. De politie gaat extra surveilleren in de wijk.

Druk bezochte kermis en markt in Reitdiephaven

publicatie: 02-04-2018

Reitdiep - De kermis in het Paasweekend en de markt op Paasmaandag in Reidtdiephaven waren druk en gezellig. Het was zelfs even zoeken naar een parkeerplaats op de drukke momenten. Maar de sfeer was prima en ook het weer werkte redelijk mee. 

 

Van sommige attracties wordt je al duizelig bij het kijken.

Plan: Vinkhuizen en Reitdiep gasvrije en energieneutrale wijken

publicatie: 02-04-2018

De gemeente werkt aan een energietransactie plan voor onder andere Reitdiep en Vinkhuizen. In dit plan moet staan hoe de gemeente ervoor wil zorgen dat Groningen in 2035 energieneutraal en aardgasvrij is. De gemeente Groningen moet net als alle andere gemeenten in Nederland in 2021 een energietransitieplan hebben vastgesteld.

Familiepark Nienoord feestelijk geopend

publicatie: 02-04-2018

Leek - Familiepark Nienoord is vrijdag feestelijk geopend voor het nieuwe seizoen, met Shaun het Schaap, zijn vriend Bitzer en natuurlijk Nieno. Nieuw dit seizoen is het Nieno Theater. Ook heeft Nienoord vanaf dit seizoen veel animatie, met ridders en jonkvrouwen.

 

 

Gaswinning stapsgewijs naar nul, uiterlijk in 2030

publicatie: 29-03-2018

Stad - Het kabinet wil stapsgewijs de gaswinning in Groningen beëindigen, uiterlijk in 2030. Om dat te bereiken wordt de stikstoffabriek in Zuidbroek uitgebreid, moeten industriële grootverbruikers overschakelen op gebruik van buitenlands gas en wordt de export naar het buitenland afgebouwd. (Bron dvhn.nl / nu.nl)

Steigerbouwer SSD nieuwe hoofdsponsor van Gruno

publicatie: 29-03-2018

Vinkhuizen - Stalen Steigers van Dorland is de nieuwe hoofdsponsor van voetbalvereniging Gruno voor de komende drie jaar. De SSD is gespecialiseerd in de steigerbouw en is gevestigd aan de Protonstraat in Vinkhuizen.

Fietser gewond bij Friesestraatweg Slaperstil

publicatie: 28-03-2018

Slaperstil - Bij een frontale aanrijding op de Friessestraatweg tussen een automobilist en een fietser is dinsdagochtend een 16-jarige jongen gewond geraakt. Door onbekende oorzaak kwamen de fietser en de automobilist frontaal met elkaar in botsing. Door de klap kwam de fietser enkele meters verderop terecht. Politie en ambulancedienst rukten massaal uit. Ter plaatse gekomen werd de fietser gestabiliseerd waarna hij naar het UMCG is gebracht. De politie heeft het ongeval in onderzoek. Gedurende de hulpverlening was de Friessestraatweg gestremd. Foto: Robert V/d Veen / Groningsnieuws.nl

25-03-2018

>>> 2000 handtekeningen tegen sluiting Beschermd wonen in GabriŽlflat

24-03-2018

>>> 'Lutje hoeskes' (tiny houses) in Westpark

20-03-2018

>>> Nieuwe Westerkrant, met verkeersverzet De Poffert en windmolenverzet Dorkwerd

20-03-2018

>>> Vrijwilligers gezocht voor Nederlands-Molukse theatervoorstelling

19-03-2018

>>> Bieb zoekt gastvrouwen en -heren

18-03-2018

>>> Dorkwerders: 'geen windmolens bij dorp'

18-03-2018

>>> Hoogkerker grasbaanracer Romano Hummel klaar voor nieuw seizoen

17-03-2018

>>> Feest in Reitdiephaven week later vanwege harde wind

15-03-2018

>>> Kleding- en Speelgoedbeurs in Dorpshuis, zaterdag 14 april

15-03-2018

>>> Symposium: Hoe ontstonden de eerste sterren?

13-03-2018

>>> Deze week in de Westerkrant: tattoos, havenfeest en schimmelhuizen

12-03-2018

>>> Twee medewerkers Het Poortje licht gewond bij brand in cel

12-03-2018

>>> Slimme meter maakt kortsluiting in C. Jetsesstraat

11-03-2018

>>> Theaterstuk en film over Molukkers in Nederland

11-03-2018

>>> Geen gemeenteraadsverkiezing 21 maart, wel referendum 'Sleepwet'

11-03-2018

>>> Bewonersavonden nieuwe duurzame bron voor WarmteStad

03-03-2018

>>> Framevoetbal Kids United van start

03-03-2018

>>> De Held: Opbrengst zonnepanelen voor bewoners van De Boog

03-03-2018

>>> Paard uit water gehaald bij Peize

03-03-2018

>>> Hoogkerk in actie tegen sluiting 'Beschermd wonen'
Framing
De wolf lijkt terug in Nederland, na 150 jaar. En dat is goed nieuws, vinden de kranten. Dus verschijnen er artikelen over dat de wolf helemaal niet zo gevaarlijk is, dat ie vooral jaagt op middelgroot wild. Wel pakt de snoodaard af en toe een schaap, maar dan wordt de boer gecompenseerd. Kom maar door met die stoere carnivoor. 
De Turkse president Erdogan is een dictator. Hij zet journalisten en leraren in de gevangenis, valt Koerdische strijders aan en hij roept Turken in Europa op hun taal en religie niet te verloochenen. En om op hem te stemmen.
In Italië komen de populisten aan
de macht. Dat zijn sluwe politi­ci die precies roepen wat ‘het volk’ wil. Ze denken niet na hoe ze al die volkse wensen gaan betalen. Dat zie je hier ook, die Wilders roept maar wat.
Wat hebben ­wolven, Erdo­gan en populisten gemeen? (Nederlandse) ­jour­na­lis­ten ­hebben er een duide­lijke mening over. Ze schrijven vanuit die mening hun artikelen. Dat maakt hen manipuleerbaar.
Wilders is daar boerenslim in. Trump ook. Ze roepen iets waar journalisten boos om worden. Die schrijven daarover en krijgen zo de aandacht van hun links-elitai­re lezers. Zo houden ze elkaar in evenwicht, popu­listen en journa­lis­ten, elitaire
kranten­­lezers en mensen die de politiek niet meer vertrou­wen. 
We wonen allemaal in hetzelfde land. Het minste wat we kunnen doen, is eens wat meer naar elkaar luisteren. Laten we vooral het idee loslaten dat we neutraal naar de dingen kunnen kijken. 
Iedereen heeft zijn eigen luchtbel van waaruit hij de wereld bekijkt. Als je je daar bewust van bent, kun je moeite gaan doen naar de ander te luisteren. Écht te luisteren, ­zonder direct met een oordeel klaar te staan. 
Allert van der Hoeven

 

Westermare uitgeverij     Zuiderweg 38, 9745 AD Hoogkerk    E info@westermare.nl | www.westermare.nl