Nieuwsarchief

Slachtoffer steekpartij Vinkhuizen is buiten levensgevaar

publicatie: 03-04-2018

Vinkhuizen - De 43-jarige man die zaterdagavond gewond raakte bij de steekpartij in Vinkhuizen is buiten levensgevaar. Dat meldt de politie. De man uit Groningen Stad werd om nog een onbekende reden neergestoken in een woning aan de Granietstraat. Hij ging er vervolgens op de fiets vandoor, maar zakte uiteindelijk op de Platinalaan in elkaar. Bron: RTV Noord

Inbrekers actief in Gravenburg

publicatie: 03-04-2018

Gravenburg - In Gravenburg zijn inbrekers actief, zo melden bewoners via de buurt-app. Er zijn meldingen van inbraken in de Magnusstraat, De Cockstraat, Bonhoefferstraat en Lutherstraat. De inbrekers maken gebruik van de cylindermethode, waarbij het slot er in zijn geheel uitgetrokken wordt. Ook gebruiken zij kleine papiertjes, die ze tussen deuren doen, om te kijken of bewoners aanwezig zijn. De politie gaat extra surveilleren in de wijk.

Druk bezochte kermis en markt in Reitdiephaven

publicatie: 02-04-2018

Reitdiep - De kermis in het Paasweekend en de markt op Paasmaandag in Reidtdiephaven waren druk en gezellig. Het was zelfs even zoeken naar een parkeerplaats op de drukke momenten. Maar de sfeer was prima en ook het weer werkte redelijk mee. 

 

Van sommige attracties wordt je al duizelig bij het kijken.

Plan: Vinkhuizen en Reitdiep gasvrije en energieneutrale wijken

publicatie: 02-04-2018

De gemeente werkt aan een energietransactie plan voor onder andere Reitdiep en Vinkhuizen. In dit plan moet staan hoe de gemeente ervoor wil zorgen dat Groningen in 2035 energieneutraal en aardgasvrij is. De gemeente Groningen moet net als alle andere gemeenten in Nederland in 2021 een energietransitieplan hebben vastgesteld.

Familiepark Nienoord feestelijk geopend

publicatie: 02-04-2018

Leek - Familiepark Nienoord is vrijdag feestelijk geopend voor het nieuwe seizoen, met Shaun het Schaap, zijn vriend Bitzer en natuurlijk Nieno. Nieuw dit seizoen is het Nieno Theater. Ook heeft Nienoord vanaf dit seizoen veel animatie, met ridders en jonkvrouwen.

 

 

Gaswinning stapsgewijs naar nul, uiterlijk in 2030

publicatie: 29-03-2018

Stad - Het kabinet wil stapsgewijs de gaswinning in Groningen beëindigen, uiterlijk in 2030. Om dat te bereiken wordt de stikstoffabriek in Zuidbroek uitgebreid, moeten industriële grootverbruikers overschakelen op gebruik van buitenlands gas en wordt de export naar het buitenland afgebouwd. (Bron dvhn.nl / nu.nl)

Steigerbouwer SSD nieuwe hoofdsponsor van Gruno

publicatie: 29-03-2018

Vinkhuizen - Stalen Steigers van Dorland is de nieuwe hoofdsponsor van voetbalvereniging Gruno voor de komende drie jaar. De SSD is gespecialiseerd in de steigerbouw en is gevestigd aan de Protonstraat in Vinkhuizen.

Fietser gewond bij Friesestraatweg Slaperstil

publicatie: 28-03-2018

Slaperstil - Bij een frontale aanrijding op de Friessestraatweg tussen een automobilist en een fietser is dinsdagochtend een 16-jarige jongen gewond geraakt. Door onbekende oorzaak kwamen de fietser en de automobilist frontaal met elkaar in botsing. Door de klap kwam de fietser enkele meters verderop terecht. Politie en ambulancedienst rukten massaal uit. Ter plaatse gekomen werd de fietser gestabiliseerd waarna hij naar het UMCG is gebracht. De politie heeft het ongeval in onderzoek. Gedurende de hulpverlening was de Friessestraatweg gestremd. Foto: Robert V/d Veen / Groningsnieuws.nl

2000 handtekeningen tegen sluiting Beschermd wonen in GabriŽlflat

publicatie: 25-03-2018

Hoogkerk - Hoogkerker bewonersorganisaties hebben 2.000 handtekeningen verzameld tegen de sluiting van de afdeling Beschermd Wonen in de Gabriëlflat in Hoogkerk. Zorgorganisatie Dignis wil de afdeling voor mensen met dementie sluiten, omdat ze niet voldoende kwaliteit zorg kan bieden, aldus Dignis-directeur Joris de Jong, die vrijdag de handtekeningen in ontvangst nam. Dignis zet de sluiting door. Wel beloofde De Jong dat de andere voorzieningen in de Gabriëlflat, zoals het restaurant en de zorghulp. gehandhaafd blijven.

'Lutje hoeskes' (tiny houses) in Westpark

publicatie: 24-03-2018

Westpark - Het Westpark (tussen Hoogkerk en Vinkhuizen) en Meerstad zijn door de gemeente aangewezen als geschikte locaties voor de ontwikkeling van (tijdelijke) Tiny Houses, lutje hoeskes op zijn Gronings.

20-03-2018

>>> Nieuwe Westerkrant, met verkeersverzet De Poffert en windmolenverzet Dorkwerd

20-03-2018

>>> Vrijwilligers gezocht voor Nederlands-Molukse theatervoorstelling

19-03-2018

>>> Bieb zoekt gastvrouwen en -heren

18-03-2018

>>> Dorkwerders: 'geen windmolens bij dorp'

18-03-2018

>>> Hoogkerker grasbaanracer Romano Hummel klaar voor nieuw seizoen

17-03-2018

>>> Feest in Reitdiephaven week later vanwege harde wind

15-03-2018

>>> Kleding- en Speelgoedbeurs in Dorpshuis, zaterdag 14 april

15-03-2018

>>> Symposium: Hoe ontstonden de eerste sterren?

13-03-2018

>>> Deze week in de Westerkrant: tattoos, havenfeest en schimmelhuizen

12-03-2018

>>> Twee medewerkers Het Poortje licht gewond bij brand in cel

12-03-2018

>>> Slimme meter maakt kortsluiting in C. Jetsesstraat

11-03-2018

>>> Theaterstuk en film over Molukkers in Nederland

11-03-2018

>>> Geen gemeenteraadsverkiezing 21 maart, wel referendum 'Sleepwet'

11-03-2018

>>> Bewonersavonden nieuwe duurzame bron voor WarmteStad

03-03-2018

>>> Framevoetbal Kids United van start

03-03-2018

>>> De Held: Opbrengst zonnepanelen voor bewoners van De Boog

03-03-2018

>>> Paard uit water gehaald bij Peize

03-03-2018

>>> Hoogkerk in actie tegen sluiting 'Beschermd wonen'

01-03-2018

>>> IJsbaan Hoogkerk open om 14:00 uur

01-03-2018

>>> Digitale Wegwijzer Hoogkerk 2018 nu beschikbaar
Angst voor nepnieuws
Nepnieuws is het nieuwe angstwoord. Soms willen bedrijven er geld mee verdienen, soms willen politici mensen beïnvloeden. 
We moeten ons daar zorgen over maken, zo vertellen ons de ‘serieuze’ media, die zich natuurlijk verre houden van deze verachtelijke vorm van journalistiek.
Echt nieuws is voor u misschien dat nepnieuws helemaal niet nieuw is. Het heeft altijd al bestaan, alleen heette de politieke vorm ervan propaganda. Die gaat al terug tot de Romeinse tijd. 
Natuurlijk streven machthebbers naar beïnvloeding. Dat is hun vak. Journalisten moeten
de machthebbers wantrouwen en daarmee een tegenwicht vormen. Dat is het traditionele beeld dat journalisten gebruiken om hun tanende macht weer op te krikken.
Want met internet en socia­le media is de journalistiek haar nieuwsmonopolie kwijt. Dat ­vinden journalisten slecht, want zij zijn objectief. Kolder natuurlijk. 
Wantrouw elke journalist die zegt dat hij of zij objectief is. Iedereen heeft zijn bagage, zijn missie, zijn frustraties. Dat is goed: hier­uit ontstaat passie om dingen aan de kaak te stellen. Maar kom niet aan met het objec­tiviteitsargument. 
Niemand is objectief. Het nieuws demo­cratiseert. Er is steeds meer nieuws,
soms echt, soms verzonnen, maar altijd gekleurd. Je kunt als lezer, luisteraar en kijker alleen maar zorgen dat je diverse ­bronnen raad­pleegt en niet alleen die bronnen die ­zeggen wat jij vindt dat je moet denken.
Dat is heel verhelderend. Kijk eens naar niet-Westerse sites en zenders, als de Engelse Al-Jazeera. Neem ook daarvan niets zomaar aan. Maar je gaat wel beter begrijpen hoe mensen in de rest van de wereld denken. En hoe ook onze Westerse bril felgekleurd is. Denk zelf en geniet van de informatierijkdom van deze tijd.
Allert van der Hoeven

 

Westermare uitgeverij     Zuiderweg 38, 9745 AD Hoogkerk    E info@westermare.nl | www.westermare.nl