Nieuwsarchief

MartiniZorg neemt 'Beschermd wonen' GabriŽlflat over

publicatie: 19-06-2018

Hoogkerk - MartiniZorg gaat met ingang van 1 augustus zorg verlenen in de Gabriëlflat te Hoogkerk. Het gaat om de plekken van 'Beschermd wonen', die Dignis binnenkort afstoot. De bewoners zouden verplaatst worden naar de Veldspaatflat in Vinkhuizen. Ze kunnen nu blijven wonen in Hoogkerk. als ze dat willen. De plekken zijn bedoeld voor ouderen die door bijvoorbeeld gezondheidsproblematiek of een handicap niet langer thuis kunnen wonen.

Containerbrand aan de Zuiderweg in Hoogkerk

publicatie: 01-06-2018

Hoogkerk - Aan de Zuiderweg in Hoogkerk woedde donderdagavond een forse brand in een oud-papiercontainer. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Buurtbewoners zagen deze rookontwikkeling en belden 112. Hierop rukte de Groninger brandweer uit. Ter plaatse gekomen startte zij de bluswerkzaamheden en het uit elkaar halen van de balen papier. Na ongeveer een half uur was de brand geblust. Over de oorzaak van de brand is niks bekend. Bron/Foto: Agnes Koning/Groningsnieuws.nl

Applaus voor brandweer na redden pony in Reittdiepwijk

publicatie: 27-05-2018

Reitdiep - De brandweer heeft zaterdagavond na ruim anderhalf een te water geraakte pony gered. Drie kinderen zagen de pony aan de Hoogeweg in de sloot zitten en waarschuwden de hulpdiensten. De rukte brandweer uit met een tankautospuit. De brandweerlieden van de tankautospuit deden een reddingspoging, maar deze mislukte.

Gewonde bij ongeluk hoogkerk

publicatie: 21-05-2018

Hoogkerk - Bij een verkeersongeluk op Pinksterzondag op de Zuiderweg in Hoogkerk is een automobilist gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde rond 13.45 uur ter hoogte van de kruising met de Bangeweer. De bestuurder van een grijze Opel reed op de Zuiderweg terwijl vanaf de Bangeweer een grijze Volkswagen de Zuiderweg wilde opdraaien. Vermoedelijk door een voorrangsfout botsten beide voertuigen op elkaar.

Woningoverval in De Held

publicatie: 08-05-2018

De Held - De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende woningoverval aan de Niek Engelschmanstraat in De Held. De overval werd zondagavond gepleegd door drie mannen.

De mannen kwamen omstreeks 23.50 uur via de achterdeur de woning binnen en eisten geld van de aanwezigen. Een 43-jarige man uit Sappemeer en een 31-jarige vrouw uit Meeden moesten onder bedreiging van een vuurwapen en een mes hun telefoons en een autosleutel afgeven. De slachtoffers waren op bezoek in de woning. De overvallers gingen er vandoor in de auto van een van de slachtoffers. De politie heeft de gestolen auto (merk Seat Leon) later teruggevonden in een steeg aan de Schoenerstraat in Groningen. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie onderzoekt de woningoverval. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Schip botst tegen Tafelbrug bij Zuidhorn

publicatie: 20-04-2018

Zuidhorn - Een schip is donderdagmiddag zijn stuurhut verloren na een botsing met de Tafelbrug. Waardoor het schip tegen de brug is gebotst, is nog niet bekend. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Bron en foto: 112groningen.nl

 

Motie geluidsoverlast Buitenhof en Hoogkerk-Zuid aangenomen

publicatie: 19-04-2018

Hoogkerk - De gemeenteraad heeft unaniem een motie aangenomen om de geluidsoverlast van de A7 bij De Buitenhof en Hoogkerk Zuid te beperken. De Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH) trok aan de bel, toen ze erachter kwam dat de aannemer van het project Ring-Zuid de aanleg van stil asfalt met enkele jaren had uitgesteld. Hierdoor zou de geluidsoverlast nog jaren voortduren.

Joop Gall aan de slag bij Pelikaan S

publicatie: 19-04-2018

Oostwold - Trainer Joop Gall gaat aan de slag bij voetbalclub Pelikaan S uit Oostwold, zo maakte Pelikaan S-voorzitter Wim Bulten bekend. De bekende ex-trainer van onder meer Veendam en Go Ahead Eagles zit momenteel zonder club. Pelikaan S hoopt met Galls hulp alsnog te kunnen promoveren naar de eerste klasse.

Henry Kramer is interim-hoofdtrainer van Pelikaan S, sinds het vertrek van John de Hoop. Gall gaat hem en zijn technische staf tot het einde van het seizoen ondersteunen. Voor volgend seizoen ambieert Gall weer een functie in het betaald voetbal. Volgens Gall wil de komende hoofdtrainer van FC Groningen, Danny Buijs, hem graag als assistent aanstellen.

 

Verdachte inbraken Gravenburg opgepakt

publicatie: 13-04-2018

Gravenburg- De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van een reeks inbraken rond de paasdagen in onder meer Gravenburg. Bron: www.rtvnoord.nl/nieuws/192702/Is-reeks-inbraken-opgelost-door-aanhouding-Stadjer

Geen bekerstunt van Pelikaan S in Staphorst

publicatie: 06-04-2018

Staphorst - Hoofdklasser Staphorst bleek dinsdagavond enkele maatjes te groot voor Pelikaan S. De ambitieuze tweedeklasser verliet sportpark Het Noorderslag met een pijnlijke 5-0 nederlaag. Voor rust (3-0) doelpuntte topscorer Martijn Brakke twee keer. Ook William de Boer had toen succes. Na de hervatting trof de linkerspits nogmaals doel. In de slotfase bepaalde invaller Heine Uuldriks de eindstand op 5-0. Bron: tweenul.nl

03-04-2018

>>> Slachtoffer steekpartij Vinkhuizen is buiten levensgevaar

03-04-2018

>>> Inbrekers actief in Gravenburg

02-04-2018

>>> Druk bezochte kermis en markt in Reitdiephaven

02-04-2018

>>> Plan: Vinkhuizen en Reitdiep gasvrije en energieneutrale wijken

02-04-2018

>>> Familiepark Nienoord feestelijk geopend

29-03-2018

>>> Gaswinning stapsgewijs naar nul, uiterlijk in 2030

29-03-2018

>>> Steigerbouwer SSD nieuwe hoofdsponsor van Gruno

28-03-2018

>>> Fietser gewond bij Friesestraatweg Slaperstil

25-03-2018

>>> 2000 handtekeningen tegen sluiting Beschermd wonen in GabriŽlflat

24-03-2018

>>> 'Lutje hoeskes' (tiny houses) in Westpark

20-03-2018

>>> Nieuwe Westerkrant, met verkeersverzet De Poffert en windmolenverzet Dorkwerd

20-03-2018

>>> Vrijwilligers gezocht voor Nederlands-Molukse theatervoorstelling

19-03-2018

>>> Bieb zoekt gastvrouwen en -heren

18-03-2018

>>> Dorkwerders: 'geen windmolens bij dorp'

18-03-2018

>>> Hoogkerker grasbaanracer Romano Hummel klaar voor nieuw seizoen

17-03-2018

>>> Feest in Reitdiephaven week later vanwege harde wind

15-03-2018

>>> Kleding- en Speelgoedbeurs in Dorpshuis, zaterdag 14 april

15-03-2018

>>> Symposium: Hoe ontstonden de eerste sterren?

13-03-2018

>>> Deze week in de Westerkrant: tattoos, havenfeest en schimmelhuizen

12-03-2018

>>> Twee medewerkers Het Poortje licht gewond bij brand in cel
Druk West 
Het westelijk stuk van Stad is een overgangsgebied van Stad naar Ommeland, rustig, weinig stoplichten, goede verbindingen. Maar het oude suikerfabrieksterrein gaat deze kant van Stad definitief veranderen. Het dringt nog niet zo door tot de mensen, lijkt het, al heeft het Wijkoverleg Vinkhuizen al wel aan de bel getrokken.
Tot vijfduizend woningen ­worden op het fabrieksterrein gebouwd. Er komt dus een compleet Vinkhuizen of Hoogkerk bij. Al die nieuwe bewoners van Stad West moeten zo’n beetje over dezelfde wegen. Want de wijk moet vooral fietsvriendelijk, lees:
auto-onvriendelijk. 
Qua voorzieningen krijgt de nieuwe wijk een supermarkt en wat medische dienstverlening. Voor de rest moeten de bewoners maar naar Vinkhuizen en Hoogkerk. 
De gemeente gaat wel aan het werk met de verbindingen. Aan Ring West verdwijnen de stoplichten, alles wordt ongelijkvloers. Maar al die mensen in de nieuwe wijk zullen toch langs het Hoendiep richting Stad en Ring moeten. En ook naar de snelweg A7 toe, om Hoogkerk heen, zal het verkeer enorm toenemen. 
Je snapt het allemaal wel, prachtige ligging, hemelsbreed  (let hier goed op) maar twee kilometer van het centrum, vlak aan de ringweg. Dit wordt een populaire wijk. Maar het aanzien van Stad West gaat voorgoed veranderen, als de ­plannen
ongewijzigd doorgaan.
Gelukkig heeft Vinkhuizen de handschoen al opgepakt voor een herbezinning. De groeiende stad heeft de ruimte nodig, maar de gemeente doet er goed aan rekening houden met de bewoners die bewust voor een rustig deel van de stad gekozen hebben.
Wat minder huizen in dit fraaie, landelijke gebied land kan ook. En fietsvriendelijk klinkt leuk, maar als dat alleen betekent dat je niets aan de autoverbindingen doet, verpoer je een mooi, rustig stuk stad.
Allert van der Hoeven

 

Westermare uitgeverij     Zuiderweg 38, 9745 AD Hoogkerk    E info@westermare.nl | www.westermare.nl