Nieuwsarchief

Aanhanger vat vlam op Zijlvesterweg

publicatie: 20-06-2018

Gravenburg - Aan de Zijlvesterweg bij Gravenburg heeft een aanhanger van een wegmarkeringsauto vlam gevat. De oorzaak is nog onbekend.

MartiniZorg neemt 'Beschermd wonen' GabriŽlflat over

publicatie: 19-06-2018

Hoogkerk - MartiniZorg gaat met ingang van 1 augustus zorg verlenen in de Gabriëlflat te Hoogkerk. Het gaat om de plekken van 'Beschermd wonen', die Dignis binnenkort afstoot. De bewoners zouden verplaatst worden naar de Veldspaatflat in Vinkhuizen. Ze kunnen nu blijven wonen in Hoogkerk. als ze dat willen. De plekken zijn bedoeld voor ouderen die door bijvoorbeeld gezondheidsproblematiek of een handicap niet langer thuis kunnen wonen.

Containerbrand aan de Zuiderweg in Hoogkerk

publicatie: 01-06-2018

Hoogkerk - Aan de Zuiderweg in Hoogkerk woedde donderdagavond een forse brand in een oud-papiercontainer. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Buurtbewoners zagen deze rookontwikkeling en belden 112. Hierop rukte de Groninger brandweer uit. Ter plaatse gekomen startte zij de bluswerkzaamheden en het uit elkaar halen van de balen papier. Na ongeveer een half uur was de brand geblust. Over de oorzaak van de brand is niks bekend. Bron/Foto: Agnes Koning/Groningsnieuws.nl

Applaus voor brandweer na redden pony in Reittdiepwijk

publicatie: 27-05-2018

Reitdiep - De brandweer heeft zaterdagavond na ruim anderhalf een te water geraakte pony gered. Drie kinderen zagen de pony aan de Hoogeweg in de sloot zitten en waarschuwden de hulpdiensten. De rukte brandweer uit met een tankautospuit. De brandweerlieden van de tankautospuit deden een reddingspoging, maar deze mislukte.

Gewonde bij ongeluk hoogkerk

publicatie: 21-05-2018

Hoogkerk - Bij een verkeersongeluk op Pinksterzondag op de Zuiderweg in Hoogkerk is een automobilist gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde rond 13.45 uur ter hoogte van de kruising met de Bangeweer. De bestuurder van een grijze Opel reed op de Zuiderweg terwijl vanaf de Bangeweer een grijze Volkswagen de Zuiderweg wilde opdraaien. Vermoedelijk door een voorrangsfout botsten beide voertuigen op elkaar.

Woningoverval in De Held

publicatie: 08-05-2018

De Held - De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende woningoverval aan de Niek Engelschmanstraat in De Held. De overval werd zondagavond gepleegd door drie mannen.

De mannen kwamen omstreeks 23.50 uur via de achterdeur de woning binnen en eisten geld van de aanwezigen. Een 43-jarige man uit Sappemeer en een 31-jarige vrouw uit Meeden moesten onder bedreiging van een vuurwapen en een mes hun telefoons en een autosleutel afgeven. De slachtoffers waren op bezoek in de woning. De overvallers gingen er vandoor in de auto van een van de slachtoffers. De politie heeft de gestolen auto (merk Seat Leon) later teruggevonden in een steeg aan de Schoenerstraat in Groningen. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie onderzoekt de woningoverval. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Schip botst tegen Tafelbrug bij Zuidhorn

publicatie: 20-04-2018

Zuidhorn - Een schip is donderdagmiddag zijn stuurhut verloren na een botsing met de Tafelbrug. Waardoor het schip tegen de brug is gebotst, is nog niet bekend. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Bron en foto: 112groningen.nl

 

Motie geluidsoverlast Buitenhof en Hoogkerk-Zuid aangenomen

publicatie: 19-04-2018

Hoogkerk - De gemeenteraad heeft unaniem een motie aangenomen om de geluidsoverlast van de A7 bij De Buitenhof en Hoogkerk Zuid te beperken. De Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH) trok aan de bel, toen ze erachter kwam dat de aannemer van het project Ring-Zuid de aanleg van stil asfalt met enkele jaren had uitgesteld. Hierdoor zou de geluidsoverlast nog jaren voortduren.

Joop Gall aan de slag bij Pelikaan S

publicatie: 19-04-2018

Oostwold - Trainer Joop Gall gaat aan de slag bij voetbalclub Pelikaan S uit Oostwold, zo maakte Pelikaan S-voorzitter Wim Bulten bekend. De bekende ex-trainer van onder meer Veendam en Go Ahead Eagles zit momenteel zonder club. Pelikaan S hoopt met Galls hulp alsnog te kunnen promoveren naar de eerste klasse.

Henry Kramer is interim-hoofdtrainer van Pelikaan S, sinds het vertrek van John de Hoop. Gall gaat hem en zijn technische staf tot het einde van het seizoen ondersteunen. Voor volgend seizoen ambieert Gall weer een functie in het betaald voetbal. Volgens Gall wil de komende hoofdtrainer van FC Groningen, Danny Buijs, hem graag als assistent aanstellen.

 

Verdachte inbraken Gravenburg opgepakt

publicatie: 13-04-2018

Gravenburg- De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van een reeks inbraken rond de paasdagen in onder meer Gravenburg. Bron: www.rtvnoord.nl/nieuws/192702/Is-reeks-inbraken-opgelost-door-aanhouding-Stadjer

06-04-2018

>>> Geen bekerstunt van Pelikaan S in Staphorst

03-04-2018

>>> Slachtoffer steekpartij Vinkhuizen is buiten levensgevaar

03-04-2018

>>> Inbrekers actief in Gravenburg

02-04-2018

>>> Druk bezochte kermis en markt in Reitdiephaven

02-04-2018

>>> Plan: Vinkhuizen en Reitdiep gasvrije en energieneutrale wijken

02-04-2018

>>> Familiepark Nienoord feestelijk geopend

29-03-2018

>>> Gaswinning stapsgewijs naar nul, uiterlijk in 2030

29-03-2018

>>> Steigerbouwer SSD nieuwe hoofdsponsor van Gruno

28-03-2018

>>> Fietser gewond bij Friesestraatweg Slaperstil

25-03-2018

>>> 2000 handtekeningen tegen sluiting Beschermd wonen in GabriŽlflat

24-03-2018

>>> 'Lutje hoeskes' (tiny houses) in Westpark

20-03-2018

>>> Nieuwe Westerkrant, met verkeersverzet De Poffert en windmolenverzet Dorkwerd

20-03-2018

>>> Vrijwilligers gezocht voor Nederlands-Molukse theatervoorstelling

19-03-2018

>>> Bieb zoekt gastvrouwen en -heren

18-03-2018

>>> Dorkwerders: 'geen windmolens bij dorp'

18-03-2018

>>> Hoogkerker grasbaanracer Romano Hummel klaar voor nieuw seizoen

17-03-2018

>>> Feest in Reitdiephaven week later vanwege harde wind

15-03-2018

>>> Kleding- en Speelgoedbeurs in Dorpshuis, zaterdag 14 april

15-03-2018

>>> Symposium: Hoe ontstonden de eerste sterren?

13-03-2018

>>> Deze week in de Westerkrant: tattoos, havenfeest en schimmelhuizen
Azijnpissers-allergie
Nederland is een ‘failed state’ en ‘zichtbaar in verval’, stelt ene Gert-Jan Ludden in het Dagblad van het Noorden. Deze ‘adviseur Crisis­beheersing’ sprokkelt zijn argumenten uit alle hoeken van de samenleving bij elkaar: we hebben overwerkte studenten, perverse prikkels in de zorg, in de steek gelaten ouderen, opgedrongen gender­diversiteit, tot moskee omgebouwde kerken, slavernijdiscussies rond Sinterklaas en verketterde oorlogshelden. En dan noem ik nog niet eens alle argumenten voor zijn ­stelling dat ons land in verval is.
Heeft de man dan ongelijk in zijn opsomming? Natuurlijk is er veel
mis in ons land. Maar ­twintig jaar geleden had je een ander ­rijtje kunnen opsommen. We zijn steeds bezig om ons land beter te maken en tegelijkertijd komen er steeds weer nieuwe problemen op ons af, waarop we een antwoord moeten vinden.
Dat is geen land in verval, dat is een land dat zich ontwikkelt en zich aanpast. Als er een gebied is waarop we in verval zijn, dan is het de ­ruimte die we bieden aan azijnpissers als deze ‘crisisbeheerser’. Mensen die geen oplossingen bieden, maar die problemen benoemen. 
Als je die problemen wilt oplossen, zie je opeens nuances. Je wilt vluchtelingen opvangen, maar je kunt niet de hele wereld hierheen halen. Of je bent juist anti-immigratie,
maar dan kijken er opeens twee lieve Armeense tieners in de camera.
Azijnpissers staan hierboven. Die
krijgen de aandacht met de lucht van hun verba­le urine. En dan kunnen ze leeg­l­open over de vele proble­­men die ons land kent. Proble­­men die zij niet gaan oplossen. 
Negeren, die azijn­pissers à la crisisbeheerser Gert-Jan. Maak ruimte voor probleemaanpakkers, mensen die het land mooier en beter willen maken. Die vormen nog altijd de grote meerderheid in ons land. Hoezo, in verval?
Allert van der Hoeven

 

Westermare uitgeverij     Zuiderweg 38, 9745 AD Hoogkerk    E info@westermare.nl | www.westermare.nl