Suiker Unie Vierverlaten deels plat door storing

publicatie: 05-10-2017

Hoogkerk - Suiker Unie Vierverlaten kampt sinds gisteren met een grote storing, waardoor vermoedelijk tot zaterdag geen bieten kunnen worden verwerkt. De grote, enkele transportband die suikerbieten vanuit de centrale ontvangst naar de wastrommel leidt, is geknapt. Door de storing worden honderdduizend ton suikerbieten pas op een later moment bij de telers opgehaald. (Bron: Dvhn.nl)

 

Een noodreparatie bleek onvoldoende. ,,We halen nu alle bieten van de band en kunnen dan pas goed zien, wat de oorzaak is. We zijn volstrekt verrast. Het is een zeer zware transportband, die optimaal onderhouden is”, aldus plantmanager Teun van der Weg.

Normaal gesproken rijdt elke twee minuten een vrachtauto met bieten het fabrieksterrein in Hoogkerk op.Dagelijks worden zo 28.000 ton suikerbieten verwerkt, die aangevoerd worden vanuit het gebied ten noorden van de lijn Haarlem-Winterswijk. Deze chauffeurs zitten nu thuis.

Wat de financiële schade van de storing is, kan Van der Weg nog niet zeggen. De fabriek ligt niet volledig stil. Omdat suiker bij een lange stop overal aan vastkleeft, wat bij een herstart grote problemen geeft, draait de suikerproductie nu door op de voorraad diksap. Dit was bedoeld om de suikerfabriek ook na de campagne te laten draaien. De voorraad wordt later weer aangevuld.

>>> Terug naar het overzicht
De veilige auto, enge gedachte
Het kan gewoon, je auto die vanzelf in het slot schiet, met de ­sleutels erin. Hoe vervelend dat kan uitpakken, bleek wel in Ruskenveen, vorige week. Kind al in het stoeltje, oma gooit het portier dicht en de auto schiet in het slot, met de ­sleutels in de auto. Paniek alom. Met het nodige kunst- en vliegwerk is het kind er maar net op tijd uitgehaald. 
Het is een voorbeeld van het lasti­ge dilemma tussen veiligheid van je spullen en van de mensen, vooral kinderen. Hoe ver kun je gaan? Auto’s schieten vanzelf in het slot, na een halve minuut. Slim, want als je dan  in je huis per ongeluk op het open-knopje
hebt gedrukt, zorgt je auto er zelf voor dat snodaards geen kans krijgen ‘m mee te nemen.
Een ruit inslaan blijkt in de praktijk ­lastig, omdat het veiligheidsglas van auto’s maar moeilijk kapot gaat (tip: gebruik een puntig voorwerp, zoals de voor dit doel gemaakte lifehammer).
Technisch kan er steeds meer, zeker bij auto’s. Maar ik vind het best een enge gedachte, hoe snel je leven op het spel kan komen te staan. Het jongetje in kwestie zat naar schatting een klein halfuur vast in die auto. Hij was oververhit, in de war en wankel op de benen. Iemand in minder gezonde toestand had in die tijd al een hartstilstand kunnen hebben.
Hulpdiensten kunnen niet altijd op tijd ter plaatse zijn,
meldden zij zelf. Het is wat er op dat moment beschikbaar is en hé, je kunt toch een ruitje intikken?
Dat er in de paniek geen puntig voorwerp is gepakt, kun je je goed voorstellen. Gelukkig zetten de omstanders door totdat het kind gered kon worden, door een dunne dame door het kleinste raampje te duwen, dat als enige het wel begaf.
Enge gedachte. Een kind moet altijd gered kunnen worden, ook zonder lifehammer. Tijd voor een goed gesprek met de autofabrikanten en hun blinde vlek voor levensbedreigende veiligheidssnufjes.
Allert van der Hoeven

 

Westermare uitgeverij     Zuiderweg 38, 9745 AD Hoogkerk    E info@westermare.nl | www.westermare.nl