Motie geluidsoverlast Buitenhof en Hoogkerk-Zuid aangenomen

publicatie: 19-04-2018

Hoogkerk - De gemeenteraad heeft unaniem een motie aangenomen om de geluidsoverlast van de A7 bij De Buitenhof en Hoogkerk Zuid te beperken. De Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH) trok aan de bel, toen ze erachter kwam dat de aannemer van het project Ring-Zuid de aanleg van stil asfalt met enkele jaren had uitgesteld. Hierdoor zou de geluidsoverlast nog jaren voortduren.

 

Het college van B&W gaf aan niets te kunnen doen tegen het uitstel, omdat de aannemer voldoet aan alle contractuele en wettelijke verplichtingen. Dit vindt de gemeenteraad te kort door de bocht. De gemeente moet er bij de aannemer op aandringen al eerder geluidsbeperkende maatregelen te treffen, stelt de raad in de motie. De geluidsoverlast is erger geworden met de aanleg van de nieuwe busop- en -afrit. Een tijdelijk geluidsscherm helpt niet voldoende, vinden de bewoners.

>>> Terug naar het overzicht
De 433ste en laatste
Ja, kijk nog maar eens goed naar deze column. ‘t Is de laatste. Na negen jaar houden wij op met het maken van deze bijzondere krant met een lange traditie. 433 columns hebben hier gestaan.
Maar terugblikken is niet zo mijn ding. Nagenieten ligt me beter en dat op papier zetten is nogal saai.
De Westerkrant dus. Het voelt goed dat die overgaat naar ­mensen die gevoel hebben bij deze krant. Hoogkerkers, met deels ook nog een verleden in Vink­huizen. Hoe mooi wil je het hebben?
Mensen kijken je nog wel eens meewarig aan. De krant? Papier?
Alles gaat toch via Internet tegenwoordig? Nee! Internet is jong, nieuw, sexy. Internet schreeuwt, overheerst.
Deze krant is van hier, gaat over deze omgeving, over mensen die hier wonen, leven en liefhebben. Natuurlijk kan alles wat hier staat ook op internet (daar staat het ook).
Maar dat gevoel van een krantje in de bus, lezen aan de keukentafel, zien dat je kind, buurvrouw of nicht erin staat. Weten dat er een buurtfeest aankomt of dat een weg gestremd is. Dat lees je in deze krant, overzichtelijk en gericht.
De Wester­krant kan weer vooruitkijken. Het plaatselijke suffertje, bokkenblaadje, ze mogen het noemen zoals ze willen,
voor mij zijn het erenamen voor een krant die al sinds 1936 mensen verbindt en de omgeving levendig houdt.
Ik krijg ‘m vanaf deze week ook gewoon in de bus. Ik kan vanaf nu weer nieuwsgierig kijken wat erin staat. Geen nee-nee-sticker voor mij op de brievenbus.
René, Robert, Naomi en alle vrijwillige columnisten, fotografen en kopijaanleveraars, heel veel succes met deze mooie krant. En dank aan iedereen met wie wij deze mooie negen krantenjaren hebben mogen beleven.
Allert van der Hoeven

 

Westermare uitgeverij     Zuiderweg 38, 9745 AD Hoogkerk    E info@westermare.nl | www.westermare.nl