Woningoverval in De Held

publicatie: 08-05-2018

De Held - De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende woningoverval aan de Niek Engelschmanstraat in De Held. De overval werd zondagavond gepleegd door drie mannen.

De mannen kwamen omstreeks 23.50 uur via de achterdeur de woning binnen en eisten geld van de aanwezigen. Een 43-jarige man uit Sappemeer en een 31-jarige vrouw uit Meeden moesten onder bedreiging van een vuurwapen en een mes hun telefoons en een autosleutel afgeven. De slachtoffers waren op bezoek in de woning. De overvallers gingen er vandoor in de auto van een van de slachtoffers. De politie heeft de gestolen auto (merk Seat Leon) later teruggevonden in een steeg aan de Schoenerstraat in Groningen. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie onderzoekt de woningoverval. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

 

Heeft u iets gezien of gehoord? Buurtonderzoek heeft geen informatie over de voortvluchtige overvallers opgeleverd. De politie is daarom op zoek naar getuigen. Heeft u zondagavond 6 mei rond 23.50 uur iets bijzonders gezien aan de Niek Engelschmanstraat dat van belang kan zijn voor de politie? Schroom dan niet om die informatie door te geven. Dit kan op de volgende manieren:

  • Politie Noord-Nederland via tel. 0900 - 8844

  • Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800 - 7000 (anoniem doorgeven informatie)

 

>>> Terug naar het overzicht
De 433ste en laatste
Ja, kijk nog maar eens goed naar deze column. ‘t Is de laatste. Na negen jaar houden wij op met het maken van deze bijzondere krant met een lange traditie. 433 columns hebben hier gestaan.
Maar terugblikken is niet zo mijn ding. Nagenieten ligt me beter en dat op papier zetten is nogal saai.
De Westerkrant dus. Het voelt goed dat die overgaat naar ­mensen die gevoel hebben bij deze krant. Hoogkerkers, met deels ook nog een verleden in Vink­huizen. Hoe mooi wil je het hebben?
Mensen kijken je nog wel eens meewarig aan. De krant? Papier?
Alles gaat toch via Internet tegenwoordig? Nee! Internet is jong, nieuw, sexy. Internet schreeuwt, overheerst.
Deze krant is van hier, gaat over deze omgeving, over mensen die hier wonen, leven en liefhebben. Natuurlijk kan alles wat hier staat ook op internet (daar staat het ook).
Maar dat gevoel van een krantje in de bus, lezen aan de keukentafel, zien dat je kind, buurvrouw of nicht erin staat. Weten dat er een buurtfeest aankomt of dat een weg gestremd is. Dat lees je in deze krant, overzichtelijk en gericht.
De Wester­krant kan weer vooruitkijken. Het plaatselijke suffertje, bokkenblaadje, ze mogen het noemen zoals ze willen,
voor mij zijn het erenamen voor een krant die al sinds 1936 mensen verbindt en de omgeving levendig houdt.
Ik krijg ‘m vanaf deze week ook gewoon in de bus. Ik kan vanaf nu weer nieuwsgierig kijken wat erin staat. Geen nee-nee-sticker voor mij op de brievenbus.
René, Robert, Naomi en alle vrijwillige columnisten, fotografen en kopijaanleveraars, heel veel succes met deze mooie krant. En dank aan iedereen met wie wij deze mooie negen krantenjaren hebben mogen beleven.
Allert van der Hoeven

 

Westermare uitgeverij     Zuiderweg 38, 9745 AD Hoogkerk    E info@westermare.nl | www.westermare.nl