Woningoverval in De Held

publicatie: 08-05-2018

De Held - De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende woningoverval aan de Niek Engelschmanstraat in De Held. De overval werd zondagavond gepleegd door drie mannen.

De mannen kwamen omstreeks 23.50 uur via de achterdeur de woning binnen en eisten geld van de aanwezigen. Een 43-jarige man uit Sappemeer en een 31-jarige vrouw uit Meeden moesten onder bedreiging van een vuurwapen en een mes hun telefoons en een autosleutel afgeven. De slachtoffers waren op bezoek in de woning. De overvallers gingen er vandoor in de auto van een van de slachtoffers. De politie heeft de gestolen auto (merk Seat Leon) later teruggevonden in een steeg aan de Schoenerstraat in Groningen. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie onderzoekt de woningoverval. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

 

Heeft u iets gezien of gehoord? Buurtonderzoek heeft geen informatie over de voortvluchtige overvallers opgeleverd. De politie is daarom op zoek naar getuigen. Heeft u zondagavond 6 mei rond 23.50 uur iets bijzonders gezien aan de Niek Engelschmanstraat dat van belang kan zijn voor de politie? Schroom dan niet om die informatie door te geven. Dit kan op de volgende manieren:

  • Politie Noord-Nederland via tel. 0900 - 8844

  • Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800 - 7000 (anoniem doorgeven informatie)

 

>>> Terug naar het overzicht
Het kan verkeren 
De gemeente staat stijf van de ambitie om het verkeer in Stad West aan te pakken. De plannen op een rij:
1. De weg Gravenburg-De Held krijgt wegversmallingen. 
2. De weg Groningen-Zuidhorn krijgt minder afslagen en een parallelweg. Ook komt er een tunneltje voor het verkeer vanuit Hoog­kerk naar Dorkwerd en vice versa.
3. De Kerkstraat wordt deels een 30 km-zone. Het verkeer wordt extra afgeremd met een wegversmalling en extra parkeervakken langs de weg.
 
We
moeten natuurlijk blij zijn dat er nu wat minder hard gereden kan worden op de doorgaande wegen. Toch bekruipt me het gevoel dat er wederom te weinig aan de wandelaars wordt gedacht. 
De weg Hoogkerk-Gravenburg-Friese­straatweg kent alleen op het eerste stuk een vervaarlijk schuin lopend stoepje. Voor de rest moet je op de smalle weg lopen.
Ook van De Held naar Graven­burg ligt een stoeploze weg. Stoepen komen er niet. Misschien een begrind paadje, als dat allemaal binnen de regels past.
Dan het ontbreken van bushokjes bij Gravenburg. Hier sta je nog altijd vol in wind en regen en de laatste tijd in de volle zon te ­wachten op de sporadische streek­bussen. Stadsbussen komen hier niet.
Ik weet, het klinkt als
de beboete chauffeur die tegen de agent roept: ‘Ga toch boeven vangen.’ Toch had ik andere prioriteiten gesteld: veiligheid en comfort voor wandelaars en buspassagiers.
En een visie voor de toekomst, bijvoorbeeld als er op het Suikerterrein een complete wijk ligt van de grootte Hoogkerk of Vinkhuizen. Over het Hoendiep wordt dan niet meer te hard gereden. Er komt geen uitgaande weg bij. Geniet van dit verkeersluwe stadsdeel, zolang het nog kan!
Allert van der Hoeven

 

Westermare uitgeverij     Zuiderweg 38, 9745 AD Hoogkerk    E info@westermare.nl | www.westermare.nl