Gewonde bij ongeluk hoogkerk

publicatie: 21-05-2018

Hoogkerk - Bij een verkeersongeluk op Pinksterzondag op de Zuiderweg in Hoogkerk is een automobilist gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde rond 13.45 uur ter hoogte van de kruising met de Bangeweer. De bestuurder van een grijze Opel reed op de Zuiderweg terwijl vanaf de Bangeweer een grijze Volkswagen de Zuiderweg wilde opdraaien. Vermoedelijk door een voorrangsfout botsten beide voertuigen op elkaar.

 

Hulpdiensten waren snel ter plaatse. De Volkswagen-bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf, de Opel-automobilist raakte gewond en moest in een ambulance behandeld worden. Politieagenten hebben het verkeer in goede banen geleid, en hebben onderzoek gedaan naar de precieze toedracht. Tekst en Foto's: Groningsnieuws.nl

>>> Terug naar het overzicht
De 433ste en laatste
Ja, kijk nog maar eens goed naar deze column. ‘t Is de laatste. Na negen jaar houden wij op met het maken van deze bijzondere krant met een lange traditie. 433 columns hebben hier gestaan.
Maar terugblikken is niet zo mijn ding. Nagenieten ligt me beter en dat op papier zetten is nogal saai.
De Westerkrant dus. Het voelt goed dat die overgaat naar ­mensen die gevoel hebben bij deze krant. Hoogkerkers, met deels ook nog een verleden in Vink­huizen. Hoe mooi wil je het hebben?
Mensen kijken je nog wel eens meewarig aan. De krant? Papier?
Alles gaat toch via Internet tegenwoordig? Nee! Internet is jong, nieuw, sexy. Internet schreeuwt, overheerst.
Deze krant is van hier, gaat over deze omgeving, over mensen die hier wonen, leven en liefhebben. Natuurlijk kan alles wat hier staat ook op internet (daar staat het ook).
Maar dat gevoel van een krantje in de bus, lezen aan de keukentafel, zien dat je kind, buurvrouw of nicht erin staat. Weten dat er een buurtfeest aankomt of dat een weg gestremd is. Dat lees je in deze krant, overzichtelijk en gericht.
De Wester­krant kan weer vooruitkijken. Het plaatselijke suffertje, bokkenblaadje, ze mogen het noemen zoals ze willen,
voor mij zijn het erenamen voor een krant die al sinds 1936 mensen verbindt en de omgeving levendig houdt.
Ik krijg ‘m vanaf deze week ook gewoon in de bus. Ik kan vanaf nu weer nieuwsgierig kijken wat erin staat. Geen nee-nee-sticker voor mij op de brievenbus.
René, Robert, Naomi en alle vrijwillige columnisten, fotografen en kopijaanleveraars, heel veel succes met deze mooie krant. En dank aan iedereen met wie wij deze mooie negen krantenjaren hebben mogen beleven.
Allert van der Hoeven

 

Westermare uitgeverij     Zuiderweg 38, 9745 AD Hoogkerk    E info@westermare.nl | www.westermare.nl