Applaus voor brandweer na redden pony in Reittdiepwijk

publicatie: 27-05-2018

Reitdiep - De brandweer heeft zaterdagavond na ruim anderhalf een te water geraakte pony gered. Drie kinderen zagen de pony aan de Hoogeweg in de sloot zitten en waarschuwden de hulpdiensten. De rukte brandweer uit met een tankautospuit. De brandweerlieden van de tankautospuit deden een reddingspoging, maar deze mislukte.

 

Hierop vroegen zij assistentie van het hulpverleningsvoertuig en duikers. De duikers gingen het water in om de pony een halster om te doen. Hierna trok het hulpverleningsvoertuig de pony aan de halster het water uit. Toen deze op het droge stond, ontving de brandweer een groot applaus van het toegestroomde publiek.

>>> Terug naar het overzicht
Het kan verkeren 
De gemeente staat stijf van de ambitie om het verkeer in Stad West aan te pakken. De plannen op een rij:
1. De weg Gravenburg-De Held krijgt wegversmallingen. 
2. De weg Groningen-Zuidhorn krijgt minder afslagen en een parallelweg. Ook komt er een tunneltje voor het verkeer vanuit Hoog­kerk naar Dorkwerd en vice versa.
3. De Kerkstraat wordt deels een 30 km-zone. Het verkeer wordt extra afgeremd met een wegversmalling en extra parkeervakken langs de weg.
 
We
moeten natuurlijk blij zijn dat er nu wat minder hard gereden kan worden op de doorgaande wegen. Toch bekruipt me het gevoel dat er wederom te weinig aan de wandelaars wordt gedacht. 
De weg Hoogkerk-Gravenburg-Friese­straatweg kent alleen op het eerste stuk een vervaarlijk schuin lopend stoepje. Voor de rest moet je op de smalle weg lopen.
Ook van De Held naar Graven­burg ligt een stoeploze weg. Stoepen komen er niet. Misschien een begrind paadje, als dat allemaal binnen de regels past.
Dan het ontbreken van bushokjes bij Gravenburg. Hier sta je nog altijd vol in wind en regen en de laatste tijd in de volle zon te ­wachten op de sporadische streek­bussen. Stadsbussen komen hier niet.
Ik weet, het klinkt als
de beboete chauffeur die tegen de agent roept: ‘Ga toch boeven vangen.’ Toch had ik andere prioriteiten gesteld: veiligheid en comfort voor wandelaars en buspassagiers.
En een visie voor de toekomst, bijvoorbeeld als er op het Suikerterrein een complete wijk ligt van de grootte Hoogkerk of Vinkhuizen. Over het Hoendiep wordt dan niet meer te hard gereden. Er komt geen uitgaande weg bij. Geniet van dit verkeersluwe stadsdeel, zolang het nog kan!
Allert van der Hoeven

 

Westermare uitgeverij     Zuiderweg 38, 9745 AD Hoogkerk    E info@westermare.nl | www.westermare.nl